Dokumenty

Obywatele Polski muszą posiadać ważny paszport, którego data ważności w momencie wjazdu do Tajlandii nie może być krótsza niż sześć miesięcy.

Wizy turystyczne rodacy dostaną automatycznie w punktach przygranicznych, czyli przekraczając granicę pieszo (do 15 dni) lub po przylocie w punkcie emigracyjnym na lotnisku (do 30 dni). Nie trzeba się więc o nie ubiegać w ambasadzie w kraju.

Więcej dowiesz się na blogu.

 

 Paszport
 

Wizy na dłuższy pobyt lub pobyt stały wydawane są przez Ambasadę Królestwa Tajlandii w Warszawie.

Pamiętaj!

Miej zawsze kserokopie paszportu i biletu powrotnego ze sobą, numery kart kredytowych, telefon zastrzegający karty, kopię prawa jazdy.

Jeśli podróżujesz z przyjaciółmi wymień się z nimi takim zestawem kopi, jeśli sam – zostaw kopie zaufanej osobie w Polsce albo zdeponuj w hotelowym sejfie.

 

Reklamy